За нас

Идея

Идеята е да се популяризира българското национално наследство: историята, културата и природата на страната ни.

Заедно с нашите партньори ние създаваме сбирка от сувенирни монети с колекционерска и нумизматична стойност.

Предимства

  • Специално разработена, индивидуална и уникална сувенирна монета посветена на определено място.  
  • Мащабна реклама на обекта чрез карта, брошури и сайт в Интернет. 
  • Реклама на обекта на  всички останали обекти, които са част от колекцията. 
  • Принадлежността към елитния клуб на най-известните обекти от колекцията ЗЛАТНА БЪЛГАРИЯ.

medalmaty Złota Polska

Цели

Целта на проекта е да се популяризира  българското културно наследство, история, природа и идентичност.

Като част от ЗЛАТНА БЪЛГАРИЯ се създават и регионални колекции, като например Златна София, Златен Пловдив, а също така и тематични колекции на теми като култура, история, религия и т.н. Всеки обект, който е част от инициативата е рекламиран чрез карти, брошури, снимки и на нашия сайт, където има линк с подробна информация за адреса, услугите и информационните брошури, които са на разположение в обектите, където се продава сувенирната монета.

По този начин всеки един обект, който е част от ЗЛАТНА БЪЛГАРИЯ популяризира и насърчава посещаването на всички други обекти, които са част от колекцията.

Оригиналните сувенирни монети от колекцията ЗЛАТНА БЪЛГАРИЯ

Производството на една монета представлява дълъг процес, чиито завършек ни дава много удовлетворение и радва нашите партньори и клиенти. Сувенирните монети от колекцията ЗЛАТНА БЪЛГАРИЯ са плод на внимателна подготовка заедно с нашите партньори. В началото се започва с концепцията за монетата, която е на нашите партньори. След като тя бъде одобрена художник- специалист в дизайна на монети, подготвя проект или няколко проекта, които се представят за одобрение от нашия партньор. След одобрението друг специалист  придвижва проекта напред и следва проверка дали всичко е както трябва да бъде. Следващата стъпка е педантично и подробно възпроизвеждане на детайлите върху пластмасов макет, който е много пъти по-голям от реалният размер на сувенирната монета. В готовият макет се излива гипс и така създава 3D модел. По-късно се използва специален скенер и други техники, докато се произведат няколко тестови монети. Следват тестове и проверка на качеството, а след това, ако всичко е в съответствие с изискванията за качество на сувенирните монети от колекцията ЗЛАТНА БЪЛГАРИЯ, може да започне процеса на тяхното производство.

Съхраняване на сувенирните монети от колекцията ЗЛАТНА БЪЛГАРИЯ

Сувенирните монети от колекцията ЗЛАТНА БЪЛГАРИЯ са изсечени от метал и са с покритие, което имитира злато. За да се запазят в най-добро състояние препоръчваме да ги съхранявате в пластмасова капсула или полиестерна опаковка за монети, на тъмно място. Честото докосване на покритието с пръсти може да доведе до нарушаване му поради контакта с човешката пот, която действа като киселина и е възможно да повреди чувствителното покритие имитиращо злато. Въпреки това, качеството на релефа и  изключителната детайлност ще останат непокътнати в продължение на много години.

Ако желаете да съхраните своите монети максимално и да останат в префектно състояние, можете да си закупите специална капсулка, която се продава на повечето обекти. Малката кръгла капсула е много компактна и позволява да разглеждате монетата без да я бутате с ръце, така тя ще остане непокътната.

Благодарим на всички наши партньори за възможността да създадем заедно тези миниатюрни произведения на изкуството и благодарим на нашите клиенти за тяхната покупка.

Екипът на ЗЛАТНА БЪЛГАРИЯ